KOIRAHIERONTAKURSSI

Koirahieronnan viikonloppukurssilla saat ammattikouluttajien opetuksessa kattavat eväät oman koirasi kotihieronnan toteuttamiseen ja ennaltaehkäisevään lihashuoltoon. Säännöllinen lihashuolto edistää koiran lihaskuntoa ja terveyttä ja oikeaoppisesti toteutettu kotihieronta onkin oivallinen tapa hoitaa koti- ja harrastekoiria. Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto myös säästää hieroja- ja eläinlääkärikuluissa!

TULEVAT KURSSIT

SEURAAVA KURSSI JÄRJESTETÄÄN la 4.11. - su 5.11.2023

Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 8.10.2023.

Ilmoittautumisajan päätyttyä olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin ja lähetämme osallistumismaksusta laskun, joka erääntyy maksettavaksi viikon kuluessa laskun päivämäärästä.
Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova ja velvoittaa kurssimaksun suorittamiseen.
Lue tarkemmat ilmoittautumistiedot ja peruutusehdot alempaa.

KURSSIN TAVOITE

Kurssilla saat tiedot ja taidot koiran kotihieronnan ja ennaltaehkäisevän lihashuollon toteuttamiseen. Opit tunnistamaan lihasongelmia aiheuttavia tekijöitä ja ennaltaehkäisemään sekä hoitamaan niitä hieronnan lisäksi venytysten ja jumppaliikkeiden avulla. Lisäksi kurssilla käsitellään ravitsemuksen perusteita sekä ravintolisien käyttöä koti- ja harrastekoirien ruokinnassa. Kurssi sisältää kattavan kirjallisen oppimateriaalin.

Koira hierottavana

KURSSISISÄLTÖ

Osallistujille jaetaan kaikista aihealueista kattava kirjallinen oppimateriaali.

Lauantaina teoriaopetus

Lihaksiston hoidon perusteet

 • Anatomia (luusto ja lihaksisto +palpaatioharjoitukset)
 • Koiran rakenne ja asento sekä rakennevirheet
 • Koiran liikkeet sekä virheelliset liikunnan muodot
 • Terveen koiran kotihieronnan perusteet
 • Kouluttajan suorittama esimerkkihieronta mallikoiran kanssa

Ravitsemus

 • Ravitsemuksen perusteet
 • Harrastekoiran ruokinta ja lihaksistoon sekä suorituskykyyn vaikuttavien ravintolisien käyttö

Sunnuntaina teoriaopetus ja harjoitukset oman koiran kanssa

Teoriaa

 • Harrastelajien kuormittavuus ja sopivuus eri yksilöille
 • Treenimenetelmät ja turvalliset venytykset
 • Lämmittely- ja palauttamistekniikat
 • Koirajumppa ja tasapainoharjoitukset

Käytännön harjoitukset oman koiran kanssa

 • Hierontaharjoitukset
 • Jumppaharjoitukset
 • Tasapainoharjoitukset
 • Turvalliset venytykset

KOULUTUKSESTA VASTAAVAT

Jenni Kaipainen

Jenni kaipainen

Urheilukoirahieroja, dobo-koulutusohjaaja ja koiran fysiikkavalmentaja
Sanna Jönkkäri

Sanna Jönkkäri

Urheilukoirahieroja ja koirien ravitsemusneuvoja

ILMOITTAUTUMINEN

SEURAAVA KURSSI JÄRJESTETÄÄN la 4.11. - su 5.11.2023

Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 8.10.2023.

Ilmoittaudu kurssille sähköpostitse osoitteeseen info@elainklinikkatimantti.com

Laita viestin aiheeksi ”Ilmoittautuminen koirahierontakurssille”.

Ilmoita viestissä:

 • nimesi
 • täydellinen osoitteesi
 • puh.nrosi
 • s-postisi
 • osallistutko koiran kanssa vai kuunteluoppilaana
 • koiran kanssa osallistuvilta koiran rotu/koko ja ikä

Varaamme kurssipaikat ilmoittautumisjärjestyksessä. Vastaamme sähköpostiisi noin 1-2 viikon kuluessa ja varmistamme kurssipaikkasi.

Huomioithan, että osallistujamäärä on rajallinen ja siitä syystä kaikki ilmoittautumiset on sitovia!
Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut maksamaan kurssimaksun.
Lue peruutusehdot alempaa.

KURSSIMAKSU

 • kurssipaikka koiran kanssa 199€ 
 • kurssipaikka kuunteluoppilaana 159€

Ilmoittautuessasi kurssille sitoudut suorittamaan osallistumismaksun eräpäivään mennessä.
Saat ilmoittautumisajan päätyttyä laskun sähköpostiisi. Lasku erääntyy maksettavaksi viikon kuluttua laskun päivämäärästä.

PERUUTUSEHDOT

Jos ilmoittautunut joutuu perumaan osallistumisensa oman sairastumisensa tai muun henkilökohtaisen syyn vuoksi, ei osallistumismaksua palauteta, mutta korvaukseksi ilmoittautunut saa kirjallisen kurssimateriaalin itselleen ja lisäksi varata veloituksetta vastaanottokäynnin Sannan Jönkkärin vastaanotolle seuraavasti:
- kurssipaikalle koiran kanssa ilmoittautunut saa varata veloituksetta omalle koiralleen 3h vastaanottokäynnin, jossa tehdään koiralle vastaanotolla tavanomaisesti suoritettava tutkimus ja hierontahoito, minkä lisäksi käydään yhdessä läpi kotihieronnan toteutus käytännössä.
- kurssipaikalle kuunteluoppilaana ilmoittautunut saa varata veloituksetta omalle koiralleen 2h vastaanottokäynnin, jossa tehdään koiralle vastaanotolla tavanomaisesti suoritettava tutkimus ja hierontahoito.
Vastaanottokäynti tulee varata 2kk kuluessa kurssiajankohdasta.

Eläinklinikka Timantti pidättää kaikki oikeudet mahdollisiin muutoksiin. Mikäli kurssi joudutaan perumaan tai siirtämään järjestäjästä tai yleisistä rajoituksista johtuvista syistä, palautetaan osallistumismaksut ilmoittautuneille. Osallistujilla ei ole oikeutta vaatia mitään muita korvauksia kurssin peruuntumisesta johtuen.

LISÄTIETOJA

 • Kurssille osallistuvilla koirilla ei saa olla vakavia/jatkuvia oireita aiheuttavia sairauksia (esim. tarttuvia tauteja, syöpää, ihosairauksia, toistuvia tulehduksia, toistuvia kipuoireita aiheuttavia ongelmia).
 • Koirasi tulee olla käsittelyyn ja toisiin koiriin tottunut, jotta hierontaharjoitukset voidaan toteuttaa ongelmitta.
 • Tarvittaessa varmista koirasi soveltuvuus kurssille osallistumiseen sähköpostitse (info@elainklinikkatimantti.com).
 • Hierontakurssi on tarkoitettu oman koiran hoitoon. Kurssi ei anna valmiuksia hoitaa vieraita koiria.
 • Muistathan, että kotihieronta ei korvaa ammattilaisen suorittamaa hoitoa! Mikäli koirasi on kroonisesti oireileva (esim. nivelrikkoinen), on ammattilaisen suorittama säännöllinen tutkimus ja hoito tarpeellista hyvän hoitotuloksen saavuttamiseksi. Säännöllisellä kotihieronnalla voidaan kuitenkin ylläpitää lihaksiston hyvää toimintaa ja pidentää ammattilaisen suorittamien hierontojen hoitoväliä.

TERVETULOA OPPIMAAN!

KURSSILLE OSALLISTUMINEN

Kurssi järjestetään klinikkamme tiloissa.
Osoite on Leirintäkatu 2, Tampere.

Voit osallistua kurssille oman koirasi kanssa tai kuunteluoppilaana. Kuunteluoppilaana osallistut teoriaopetukseen täysipainoisesti ja pääset seuraamaan käytännön harjoituksia, mutta et saa niihin liittyvää henkilökohtaista opetusta.

 • Lauantaina omat koirat eivät ole mukana koulutuksessa.
 • Sunnuntaina tehdään käytännönharjoituksia, jolloin oman koiran kanssa osallistuvat ottavat koiran mukaan. Teoriaosuuden aikana koirilla on mahdollisuus odotella omassa autossa tai klinikan tiloissa. Jos koirasi odottaa sisällä, mukaan on hyvä varata oma boxi/häkki. Huom! Koirasi tulee osata olla hiljaa teoriaosuuksien aikana, jotta opetus ei häiriinny.

Koulutus alkaa molempina päivinä klo 10 ja päättyy noin klo 18.
Kurssipäivien aikana pidämme kaksi 10 min kahvitaukoa sekä 40 min ruokatauon.

Käytössä on:

 • jääkaappi omia eväitä varten
 • mikro
 • kahvin- ja vedenkeitin (tarjoamme kahvit/ teet)
 • asiakas-wc

Lähistöllä sijaitsee:

 • pihassa pysäköintiin 4 asiakaspaikkaa. Auton voi pysäköidä myös läheisten pikkukatujen varsille.
 • bussipysäkit klinikan lähellä
 • pizzeria kadun toisella puolella
 • K-market n. 500 metrin päässä

Palautteita viime kursseilta

Osallistuin Eläinklinikka Timantin koirahierontakurssille halutessani tietoa ja taitoa omien koirien lihashuoltoon. Hyvänä lisänä kurssilla oli myös tietoa ravitsemuksesta. Vanhempi koira täyttää jo 7-vuotta ja pentuna toisessa polvessa on todettu löysyyttä, nyt on ollut oireeton. Välillä on myös ollut hiukan ongelmia tassujen ja korvien kanssa. Lisäksi on nirsoillut eikä aina ole ruoka (nappulat) kelvannut. Nuoremmalla, 3v., riittää virtaa ja vauhtia todella paljon, joten ajattelin lihashuollon olevan hänelle hyväksi. Molemmat ovat myös viime aikoina innostuneet pihalla jäätyneen mullan syömisestä. Halusin saada välineitä mahdollisimman hyvinvoivaan tulevaisuuteen.
Kurssilla sain paljon tietoa koirien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen. Koen saaneeni ratkaisukeinot meillä olleisiin ongelmiin ja hyvinvoivan tulevaisuuden rakentamiseen. Kurssin rakenne, harjoitukset sekä teoriaosuudet oli hyvin toteutettu. Vaikka tuli todella paljon uutta tietoa, ne esitettiin niin, että tietämättömämpikin ne ymmärsi. Saatu kurssimateriaali oli myös todella kattava. Kurssilta sain enemmän mitä odotin, olen todella tyytyväinen!
- Linda

Minulla on kolme nuorta pomeranian poikaa, joilla energiaa riittää. Harrastan pienten suurten ystävieni kanssa rally tokoa ja lenkillä kuljemme toki päivittäin. Minulle on hyvin tärkeää, että koirani saavat minulta huomiota, hellyyttä ja hoitoa ja tästä syystä ilmoittauduin syksyllä 2019 mukaan koirahierontakurssille. Kurssin sisältö täytti kaikki odotukseni ja sain erittäin kattavan tietopaketin kahden päivän aikana aina ravinnosta venytyksiin ja itse koiran hierontaan. Käytännönharjoitukset auttoivat todella paljon hahmottamaan oman koiran anatomiaa. Aivan loistava kokonaisuus! Myös pommipoikamme kiittävät, sillä kukapa ei nauttisi hieronnasta viikon, kahden välein. 
- Nappi, Neppari ja Masi

Varsinkin kirjallinen puoli ylitti odotukset, opetuksen tason odotusarvo oli korkealla ja siihen kyllä päästiin. Päivät oli hyvin jaoteltu jaksoihin ja jos kysyttävää ja keskustelua heräsi, ne käsiteltiin ilman kiireitä.
- Janne

Kirjallinen materiaali oli laaja ja hyödyllinen. Opetus asiantuntevaa ja havainnollistavaa. Molemmat vastasi odotuksia hienosti. Harjoitukset vastasivat odotuksia ja niistä sai sekä uusia ideoita, että varmuuttaa omatoimiseen koiran hierontaan. Tila oli valoisa ja toimiva. Ryhmän koko oli hyvä ja koirien käyttäydyttyä mallikkaasti oli kaikilla hyvin tilaa tehdä harjoituksia. Kahvi/tee tarjoilut toimi ja onneksi myös parkki - ISO PLUSSA!
- Anne