Kraniosakraaliterapia

(CST)

Kraniosakraaliterapian, CranioSacral Therapy (CST) kehitti lääkäri, kirurgi John E. Upledger, jonka ansiosta kraniosakraaliterapia kehittyi standardisoiduksi hoitomuodoksi.


Suosittelemme kraniosakraaliterapiaa erityisesti kroonisista kiputiloista ja asentovirheistä kärsiville eläimille. Hoito vaikuttaa yleensä pitkään varsinaisen käsittelyn jälkeen ja usein nähdäänkin, että esim. virheasentoisuus korjaantuu vähitellen käsittelyä seuraavien viikkojen aikana.

CST-hoitoja meillä tekee vastaanottopäivinä

kraniosakraaliterapeutti Heidi Kailasto

Kraniosakraaliterapia koiralle
 

  • 55€ / 1h

CST on kevyt ja syvästi vaikuttava manuaalinen hoitomenetelmä, joka käyttää hyväksi kehon omaa kraniosakraalirytmiä. Kyseessä on kraniosakraalijärjestelmä, joka muodostuu aivo-selkäydinnesteestä sekä aivoja ja selkäydintä ympäröivistä ja suojaavista kalvoista. Kalvoista muodostuu verkosto, ja vaikka hoito kiinnittyy paljon kalloon, selkään ja ristiluuhun, sen vaikutus leviää kuitenkin koko kehoon tämän verkoston kautta. Kraniosakraaliterapian ideana on, että hoidossa vapautetaan kehossa olevia jännitteitä. Luihin tai kudoksiin ei tehdä fyysistä manipulointia.

Upledgerin teorian mukaan kehossa itsessään on tarvittavat resurssit terveyden ylläpitämiseen ja parantumiseen. CST tukee kehon luontaista paranemisprosessia. Kraniosakraalihoitoa käytetään myös ennaltaehkäisevänä hoitona ja parantamaan vastustuskykyä. Lisäksi CST on tehokas hoito erilaisissa kipuongelmissa ja kehon toimintahäiriöissä. 

Kraniosakraalihoidolla voidaan vaikuttaa mm.
- Eläimen tasapainoiseen liikkumiseen
- Tuki- ja liikuntaelimien kiputiloihin
- Lihaksiin sekä fascioihin (kalvoihin)
- Umpieritysjärjestelmään ja ruuansulatukseen
- Hermojärjestelmään
- Immuunijärjestelmään ja verenkiertoon
- Akuutteihin ja kroonisiin kipu- ja häiriötiloihin
- Käytösongelmiin

Lähteet: Nussbaumer K & W, Kraniosakraaliterapia 2013 ja Kraniokoulu

Ohjeet CST-hoitoon valmistautumiseen:

Leirintäkatu 2

33900 Tampere

050 324 7550 (soittoaika ti klo 12 - 17 & to klo 13 - 19)

info@elainklinikkatimantti.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2017 ELÄINKLINIKKA TIMANTTI