Naprapatia

Naprapaatille voit varata ajan koirasi lihas- ja nivelongelmien hoitoon. Asiakas voi olla kotikoira, pentu tai seniori. Vastaanotolla nähdään usein myös harrastekoiria, joille vauhti ja vaaralliset tilanteen aiheuttavat helposti vammoja ja kolhuja. Vastaanotolla naprapaatti ottaa huomioon lajityypilliset ongelmat ja lähestyy hoidettavaa aina yksilöllisen tarpeen mukaan. Naprapatia on erittäin tehokas hoitomuoto ja ongelmat saadaankin useimmiten hoidettua 1-3 käyntikerralla.

Koiriin erikoistunut naprapaattimme Katja on perehtynyt tuki- ja liikuntaelinvaivoihin erikoisalanaan koiran niveliin ja liikkumiseen liittyvät ongelmat.

Naprapaattinen hoito koiralle

Ensikäynnillä käydään läpi koiran esitiedot, minkä lisäksi naprapaatti haastattelee omistajaa. Tämän jälkeen naprapaatti tutkii koiran sekä arvioi oireiden taustasyitä, minkä perusteella toteutetaan hoito yksilökohtaisen tarpeen mukaan.

Jatkokäynneillä seurataan hoidon etenemistä ja jatketaan hoitoa tarpeen mukaan eri menetelmiä käyttäen.
 

  • Hoitokerta 80€ (hoitoon varataan 1h)

  • Hoito saman perheen kahdelle koiralle samalla käynnillä 125€ (hoitoon varataan 2h)

Naprapaattinen hoito koiralle

ja omistajalle

Koiralle tehtävän hoidon lisäksi perehdytään samalla käynnillä myös omistajan tuki- ja liikuntaelimistön nivel-, välilevy- ja pehmytkudosperäisiä kiputiloihin erilaisia menetelmiä ja tekniikoita hyväksi käyttäen. Koirakon yhteinen harrastuskin saattaa nousta ihan uudelle tasolle, kun molempien liikeradat saadaan kuntoon ja harjoittelu sujuu ilman kipua ja liikerajoitteita!
 

  • Hoitokerta 125€ (hoitoon varataan 2h)​

 

Naprapatia on hoitomuoto, joka on erikoistunut tuki-ja liikuntaelimistön kivuliaisiin toimintahäiriöihin, niiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisy.

Harraste-eläinten TULES- ongelmat, eli tuki- ja liikuntaelinten erilaiset vaivat alkoivat lisääntyä jo -80 luvulla, kun koiriin ja hevosiin kohdistuva liikunnallinen vaatimustaso kasvoi voimakkaasti.

Naprapaatti Annika Tähtinen kehitti -92 fysikaalisen hoitomenetelmän koirille ja hevosille naprapaatin näkökulmasta. Se sisälsi mm. opintoja eläinten anatomian, fysiologian, sekä biomekaniikan ymmärtämisen tärkeydestä. Eläintä hoidettaessa on ensisijaisen tärkeää kyetä lukemaan eläimen kipukäytöstä, ja ymmärtää eläimen lajikohtaista käyttäytymistä eli etologiaa.

Eläimiä hoitavilla naprapaateilla on nelivuotinen ammattikorkeakoulututkinto humaanipuolelta, minkä jälkeen on ollut mahdollista suorittaa puolen vuoden pituinen erikoistuminen koirien ja/tai hevosten tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa.


Koira naprapaatin vastaanotolla
Omistajan kertomuksella koiran oireista ja niiden alkamisesta on suuri merkitys. Jotta hoitotilanne olisi mahdollisimman rauhallinen ja positiivinen sekä koiran kannalta rento, vastaanotolle voi tulla vain yksi perheenjäsen koiran mukana. Keskustelun jälkeen naprapaatti tutkii koiran. Kun koiran liikkuminen, rakenne, mahdolliset liikerajoitukset ja poikkeamat askelluksessa on arvioitu silmämääräisesti tarkastellen, naprapaatti käy käsin läpi koiran koko kehon. Koira ohjataan hakeutumaan tasapainoiseen, rentoon seisoma-asentoon lattialla tai hoitopöydällä, jotta koira on luottavaisesti mukana hoitotilanteessa. Koira pyritään aina hoitamaan seisten, ei siis makuuasennossa, jos siihen ei ole erityistä syytä tai tarvetta. Palpoiden huomataan mahdolliset jännittyneisyydet, poikkeamat lihaksistossa, jänteissä, nivelten rakenteissa ja liikkuvuudessa, ihon lämpötilassa ja kireydessä. Koira ilmoittaa mahdolliset kiputuntemukset käytöksellään.

Tutkimuksen pohjalta valitaan hoitotekniikka yksilöllisesti oireiden perusteella. Naprapaatti käyttää monipuolisesti eri tekniikoita, kuten mobilisointia, manipulaatiota, sekä laserhoitoa. Näin hoito on tehokasta ja kokonaisvaltaista, eikä keskity vain yhden osa-alueen hoitoon.


Tyypillinen naprapaatin asiakas
Kaikilla koirilla on elämänsä aikana tilanteita, jolloin tarvitaan apua kivunlievitykseen tai liikkumisen ongelmiin. Asiakas voi olla kotikoira, pentu, seniori tai harrastekoira. Juoksijat kärsivät eniten rasitusvammoista tai yhteentörmäyksissä syntyneistä kolhuista. Työkoirat, suojelukoirat tai metsästyskoirat saattavat joutua alttiiksi erilaisille kontaktivammoille ja muille lajeille tyypillisille haavereille.

 

Naprapatia on tehokas hoito oireiden ilmetessä, mutta se toimii hyvin myös ennaltaehkäisevänä hoitoa tai kroonisesti oireilevan, esim. nivelrikkopotilaan säännöllisenä tukihoitona. Erityisesti harrastekoira kannattaisikin hoidattaa säännöllisesti, koska monet harrastukset aiheuttavat kuormitusta keholle, joten säännöllinen hoito ylläpitää koiran hyvää suorituskykyä ja mahdollisiin alkaviin vaivoihin pystytään puuttumaan ennen kuin niistä syntyy isoja ongelmia. 

Myös koirakot hyötyvät naprapaatin käsittelystä! Koiralle ja omistajalle suunnattu hoito on suunniteltu erityisesti harrastaville koirakoille. Sekä koiran, että omistajan suorituskyky voi parantua merkittävästi, kun liikeradat saadaan kuntoon ja kehon jännitystilat ja jäykkyydet hoidettua. Hoitoon ovat tervetulleita myös kotikoirat emäntineen ja isäntineen. Koirakkohoito on myös mahtava lahjaidea, sillä kukapa ei haluaisi lahjaksi hyvää oloa sekä itselleen, että koiralleen!

 

Akuutit traumat vaativat yleensä eläinlääkärin tutkimuksen ja hoidon ennen muiden hoitomuotojen toteutusta. Mikäli koirasi on loukkaantunut, ole ensisijaisesti yhteydessä päivystävään eläinlääkäriin.

Ohjeet naprapatiaan saapuville

Leirintäkatu 2

33900 Tampere

050 324 7550 (soittoaika ti klo 12 - 17 & to klo 13 - 19)

info@elainklinikkatimantti.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2017 ELÄINKLINIKKA TIMANTTI