HENKILÖKUNTA

Linkkikuva Kaisan henkilökuntakuvaukseen

Kaisa Viitala

Eläinlääkäri

Kaisa on kotoisin Tampereelta ja eläinlääkäriksi hän valmistui vuonna 2013. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt Pirkanmaalla tehden sijaisuuksia mm. kuntapraktiikassa sekä valvontaeläinlääkärinä. Meillä Kaisa aloitti vuonna 2018. Lisäksi Kaisan voi löytää myös Pirkanmaan Pieneläinklinikalta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien.

Kaisa hoitaa mielellään kaikenlaisia potilaita ja vaihtelevat päivät ovatkin työn suola.
"Etenkin monisairaiden ja pitkään oireilleiden potilaiden kanssa kommunikaation ja potilassuhteen jatkuvuuden merkitys korostuu. Hoitoväyliä ja -suunnitelmia voi toisinaan olla useampia ja onkin tärkeää löytää juuri se hoito, joka kullekin potilaalle parhaiten sopii. Timantissa työskentelyssä pidän siitä, että mikäli pelkkä eläinlääketieteellinen hoito ei riitä, löytyy meiltä myös muita palveluja lemmikin hyvinvoinnin tueksi. On hienoa, että pystymme suunnittelemaan lemmikin hoidon useamman alan ammattilaisen näkökulman huomioiden.” 

Kotoa Kaisalta löytyy koirakaveri, kultainennoutaja Topi.

Sanna Jönkkäri

Sanna Jönkkäri

Eläinnaturopaatti, urheilukoirahieroja, trimmaaja, eläinterveydenhoitoalan kouluttaja

Sanna on eläinnaturopaatti, ja perehtynyt erityisesti koirien ja kissojen ravitsemushoitoon. Lisäksi Sannan osaamisalueisiin kuuluvat urheilukoirahieronta ja trimmaus. Sanna on myös kouluttanut eläinterveydenhuoltoalan opiskelijoita koirahieronnan ja ravitsemuksen aiheista.
Sanna on kasvattanut kymmenen pentuetta laumanvartijakoiria, joten hänen vahvuutenaan on voimakastahtoisten ja vähän hankalampienkin koirien käsittely. Hierontaan, hoitotoimenpiteisiin ja trimmiin pääsevät siis kaikenlaiset ja -kokoiset koirat.

"Eläinnaturopaattina olen oppinut kiinnittämään huomiota eläinten terveyteen kokonaisvaltaisesti ja edistämään lemmikkien terveyttä niin, että sairauksilta ja muilta ongelmilta vältyttäisiin kokonaan. Ammattini sekä kasvattajataustani kautta olen perehtynyt etenkin kasvuhäiriöalttiiden koirarotujen, kasvuikäisten pentujen sekä tiineys- ja imetysvaiheessa olevan emän terveyteen. Autan paljon myös iho- ja suolistovaivaisia koiria, jotka ovat joissain tapauksissa oireilleet pitkäänkin. Unelma-asiakkaani on sellainen lemmikki, joka saa ajoissa niin hyvät eväät elämään ja terveyteen, että tapaamme sairaanhoidon sijasta vaikkapa vain turkin- tai lihashuollon merkeissä.

Timantissa hienointa on, että voimme hoitaa tiimin kanssa lemmikin saman katon alla, ilman että minun tarvitsee lähettää omistajia muualle esim. lääkäriin tai kouluttajalle. Näin asiakasuhde säilyy katkeamattomana ja lemmikeistä tulee henkilökunnallemme tuttuja ja tärkeitä."

Sannan omina koirakavereina on kaukasiankoiria sekä schapendoes.

Jenni Kaipainen

Jenni Kaipainen

Urheilukoirahieroja, Trimmaaja, DOBO-koulutusohjaaja, sertifioitu Emmi-Pet-hammashoitaja, koiran diplomiravitsemusneuvoja

Jenni on koulutukseltaan urheilukoirahieroja, Dobo-koulutusohjaaja ja koirien ravitsemusneuvoja. Jenni on suorittanut myös  Emmi Pet –suuhygieniakoulutuksen ja tekee Timatissa ultraäänihammashoitoja. Jenni viimeisimpänä aluevaltauksenaan suoritti trimmaajan ammattitutkinnon Salpauksen Koulutuskeskuksessa. Jennin vahvuuksiin kuuluu kuntouttava työote koiran kehonhuollossa, ja hänen opeillaan omistaja voi itsekin osallistua lemmikkinsä lihashuoltoon esim. koirajumpan avulla.

”Olen harrastanut ja kilpaillut koirieni kanssa agilityä 90-luvun alkupuolelta asti, mutta vuosien varrella on tullut kokemusta myös monista muista lajeista, mm. tokosta ja jäljestyksestä. Juuri agilityharrastuksen kautta sainkin kimmokkeen perehtyä koirien lihashuoltoon ja kouluttautua urheilukoirahierojaksi. Harrastavan koiran oikeanlainen ravitsemus on erittäin tärkeä osa aktiivisen lemmikin kokonaisvaltaista hyvinvointia. Yksilölliset ravitsemustarpeet on osattava huomoida koiran eri ikävaiheissa ja harrastuslajeissa,  joten minun oli luontevaa jatkaa opiskeluja urheilukoirahierojakoulutuksen jälkeen koiran ravitsemusneuvojaksi."

Jennin lauma koostuu espanjanvesikoirasta, lunnikoirista ja devon rex -rotuisista kissakavereista.

Vilma Kiiski

Trimmaaja

Esittely tulossa.

Krista Heinonen

Eläinkouluttaja, ongelmakoirakouluttaja, Nose Work koulutusohjaaja

Krista on valmistunut eläinkouluttajaksi vuonna 2014 Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Kristaa kiinnostaa erityisesti koirien käytöshäiriöiden hoito ja koirien hajutyöskentely. Kristan koulutukseen kuuluivat myös ongelmakoirakoulutus, Nose Work-koulutusohjaajakoulutus ja hajutyöskentelyn syventävät opinnot. Krista auttaa omistajia ja koiria haastavissakin tilanteissa.

”Perheeseeni on aina kuulunut voimakkaita rotuja: kaukasiankoiria, amerikanakita sekä metsästyskoirista harmaanorjanhirvikoira ja karjalankarhukoira. Itsenäisten ja voimakastahtoisten rotujen kanssa työskentely on antanut minulle arvokasta kokemusta, jota voin hyödyntää asiakkaiden erilaisissa ongelmatilanteissa.

Koiran käytös koostuu monista eri tekijöistä ja Timantin tiimin ansiosta pystyn huomioimaan myös terveydelliset ja fyysiset tekijät. Koira on perheenjäsen, ja parasta työssäni on huomata miten koirien auttaminen edistää koko perheen hyvinvointia.”

Kristan kotoa löytyy rauhallinen herrasmies, amerikanakita Raipe.

Reetta Pirttijoki

Kraniosakraalihoitaja

Reetta tekee meillä kraniosakraalihoitoja koirille. Reettalla on pitkä, vankka kokemus kraniosakraaliterepeuttina ja alan kouluttajana toimimisesta. Reetta on nuoresta saakka ollut kiinnostunut eläimistä ja hoitanutkin elämänsä varrella kaikenlaisia eläimiä pienistä koiranpennuista isoihin shirehevosiin.

"Olen kotoisin Kurun Itä-Aureesta. Valmistuin 1998 koira- ja hevoshierojaksi ja sittemmin kouluttauduin kraniosakraaliterapeutiksi 2000, Tampereen kraniosakraalikoulussa, jossa toimin myös opettajana useita vuosia."

Reettalla on kotonaan emolehmätila sekä 9 hevosta. Koiria perheeseen kuuluu neljä; espanjanmastiffi, saksanpaimenkoira ja kaksi tiibetinspanielia.