HENKILÖKUNTA

Linkkikuva Kaisan henkilökuntakuvaukseen

Kaisa Viitala

Eläinlääkäri

Kaisa on kotoisin Tampereelta ja eläinlääkäriksi hän valmistui vuonna 2013. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt Pirkanmaalla tehden sijaisuuksia mm. kuntapraktiikassa sekä valvontaeläinlääkärinä. Meillä Kaisa aloitti vuonna 2018. Lisäksi Kaisan voi löytää myös Pirkanmaan Pieneläinklinikalta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien.

Kaisa hoitaa mielellään kaikenlaisia potilaita ja vaihtelevat päivät ovatkin työn suola.
"Etenkin monisairaiden ja pitkään oireilleiden potilaiden kanssa kommunikaation ja potilassuhteen jatkuvuuden merkitys korostuu. Hoitoväyliä ja -suunnitelmia voi toisinaan olla useampia ja onkin tärkeää löytää juuri se hoito, joka kullekin potilaalle parhaiten sopii. Timantissa työskentelyssä pidän siitä, että mikäli pelkkä eläinlääketieteellinen hoito ei riitä, löytyy meiltä myös muita palveluja lemmikin hyvinvoinnin tueksi. On hienoa, että pystymme suunnittelemaan lemmikin hoidon useamman alan ammattilaisen näkökulman huomioiden.” 

Sanna Jönkkäri

Sanna Jönkkäri

Eläinnaturopaatti (ravitsemusneuvonta), urheilukoirahieroja

Sanna on koulutukseltaan eläinten kokonaisvaltaiseen hoitoon erikoistunut eläinnaturopaatti, ja perehtynyt erityisesti koirien ja kissojen ravitsemushoitoon. Lisäksi Sannan osaamisalueisiin kuuluu urheilukoirahieronta. Sanna on myös kouluttanut eläinterveydenhuoltoalan opiskelijoita koirahieronnan ja ravitsemuksen aiheista.
Sanna on kasvattanut kymmenen pentuetta laumanvartijakoiria, joten hänen vahvuutenaan on voimakastahtoisten ja vähän hankalampienkin koirien käsittely.

"Eläinnaturopaattina olen oppinut kiinnittämään huomiota eläinten terveyteen kokonaisvaltaisesti ja edistämään lemmikkien terveyttä niin, että sairauksilta ja muilta ongelmilta vältyttäisiin kokonaan. Ammattini sekä kasvattajataustani kautta olen perehtynyt etenkin kasvuhäiriöalttiiden koirarotujen, kasvuikäisten pentujen sekä tiineys- ja imetysvaiheessa olevan emän terveyteen. Autan paljon myös iho- ja suolistovaivaisia koiria, jotka ovat joissain tapauksissa oireilleet pitkäänkin.

Timantissa hienointa on, että voimme hoitaa tiimin kanssa lemmikin saman katon alla, ilman että minun tarvitsee lähettää asiakasta muualle esim. lääkäriin tai kouluttajalle. Näin asiakasuhde säilyy katkeamattomana ja lemmikeistä tulee henkilökunnallemme tuttuja ja tärkeitä."

Sannan omina koirakavereina on kaukasiankoira, keskiaasiankoira sekä schapendoes.

Huom! Sanna Jönkkäri ei ota toistaiseksi uusia asiakkaita. Vanhojen asiakkaiden palvelu jatkuu aiempaan tapaan, ajanvaraus s-postitse ja puhelimitse.
Sanna keskittyy nyt uusien toimintamallien kehittämiseen ja verkkokauppaprojektiin, minkä myötä pystymme tulevaisuudessa palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Ajanvaraus uusille asiakkaille aukeaa jälleen talvikaudella 2024-2025.

Jenni Kaipainen

Jenni Kaipainen

Urheilukoirahieroja, Dobo-koulutusohjaaja, koirien fysiikkavalmentaja, trimmaaja, Emmi Pet -suuhygieniahoitaja ja koirien ravitsemusneuvoja

Jenni on koulutukseltaan urheilukoirahieroja, Dobo-koulutusohjaaja, koirien fysiikkavalmentaja, trimmaaja, Emmi Pet -suuhygieniahoitaja ja koirien ravitsemusneuvoja. Jennin vahvuuksiin kuuluu kuntouttava työote koiran kehonhuollossa, ja hänen opeillaan omistaja voi itsekin osallistua lemmikkinsä lihashuoltoon esim. koirajumpan avulla.

"Koirieni kanssa olen harrastanut agilityä 90-luvun alkupuolelta asti, mutta vuosien varrella on tullut harrastettua ja kokeiltua myös monia muita lajeja, mm. tokoa, rallytokoa, koiratanssia ja jäljestystä. Oma päälajini on edelleen agility ja mieheni puolestaan harrastaa pelastuskoiratoimintaa. Agility vaatii koiran fysiikalta erittäin paljon ja agilityharrastuksen myötä minulla heräsi kiinnostus perehtyä koirien lihashuoltoon ja kouluttautua urheilukoirahierojaksi sekä dobo-koulutusohjaajaksi. Koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu monista eri asioista ja lihashuollon lisäksi halusin laajentaa ammattiosaamistani myös muihin hyvinvoinnin osa-alueisiin eli ravitsemukseen, turkinhoitoon ja suuhygieniaan."

Jennin lauma koostuu espanjanvesikoirista, lunnikoirista ja devon rex -rotuisista kissakavereista.

Vilma Kiiski

Trimmaaja

Vilma on koulutukseltaan ammattitutkinnon suorittanut trimmaaja. Vilma opiskeli Ammattiopisto Liviassa Paimiossa, mutta käytännön työelämän opit on saatu meillä Timantissa harjoittelu- ja työssäoppijaksojen aikana, ja Vilma onkin kuulunut tiimiin jo muutaman vuoden ajan.

"Perheessäni on aina ollut eläimiä, ja olenkin saanut kasvaa koirien, kissojen, alpakoiden, lampaiden ja muiden karvakavereiden keskellä. Erityisesti koirat on olleet aina lähellä sydäntä ja niiden kanssa toimiminen luontevaa. Näyttelykehien laidalla olen pyörinyt pikkulapsesta saakka ja nykyään harrastan itse näyttelyissä käymistä."

Kotona Vilmalle seuraa pitävät kääpiöpinseri ja kääpiösnautseri.

Krista Heinonen

Eläinkouluttaja, ongelmakoirakouluttaja, Nose Work koulutusohjaaja

Krista on valmistunut eläinkouluttajaksi vuonna 2014 Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Kristaa kiinnostaa erityisesti koirien käytöshäiriöiden hoito ja koirien hajutyöskentely. Kristan koulutukseen kuuluivat myös ongelmakoirakoulutus, Nose Work-koulutusohjaajakoulutus ja hajutyöskentelyn syventävät opinnot. Krista auttaa omistajia ja koiria haastavissakin tilanteissa.

”Perheeseeni on aina kuulunut voimakkaita rotuja: kaukasiankoiria, amerikanakita sekä metsästyskoirista harmaanorjanhirvikoira ja karjalankarhukoira. Itsenäisten ja voimakastahtoisten rotujen kanssa työskentely on antanut minulle arvokasta kokemusta, jota voin hyödyntää asiakkaiden erilaisissa ongelmatilanteissa.

Koiran käytös koostuu monista eri tekijöistä ja Timantin tiimin ansiosta pystyn huomioimaan myös terveydelliset ja fyysiset tekijät. Koira on perheenjäsen, ja parasta työssäni on huomata miten koirien auttaminen edistää koko perheen hyvinvointia.”

Reetta Pirttijoki

Reetta Pirttijoki

Kraniosakraalihoitaja

Reettalla on pitkä, vankka kokemus kraniosakraaliterepeuttina ja alan kouluttajana toimimisesta. Reetta on nuoresta saakka ollut kiinnostunut eläimistä ja hoitanutkin elämänsä varrella kaikenlaisia eläimiä pienistä koiranpennuista isoihin shirehevosiin. Reettalla on kotonaan emolehmätila sekä useita erilaisia hevosia ja koiria.

"Olen kotoisin Kurun Itä-Aureesta. Valmistuin 1998 koira- ja hevoshierojaksi ja vuonna 2000 kouluttauduin kraniosakraaliterapeutiksi, Tampereen kraniosakraalikoulussa, jossa toimin myös opettajana useita vuosia."