URHEILUKOIRAHIERONTA

Urheilukoirahieroja hoitaa harraste- ja työkoirien lisäksi myös kotikoiria niiden kaikissa elämänvaiheissa. Koirahieronta toimii luonnollisesti lihaksiston normaalia toimintamekaniikkaa ylläpitävänä, suorituksia parantavana sekä vammoja ennaltaehkäisevänä hoitomuotona. Urheilukoirahierojan vastaanotolla nähdään paljon myös rakennevirheistä kärsiviä tai muista syistä oireilevia koiria, joiden hoidon lähtökohta on aina ongelmien taustasyiden perusteellinen selvitys, kattava kliininen tutkimus sekä näiden perusteella tehty hoitosuunnitelma. Urheilukoirahieroja huomioi hoitosuunnitelmassa myös ravitsemukselliset erityistarpeet.

Hoitomuotona urheilukoirahieronta on tehokas ja monipuolinen, ja antaa mahdollisuuksia eri hierontatekniikoiden valitsemiseen yksilöllisen tarpeen mukaan erilaisten lihasongelmien käsittelyssä. Varsinaisen hierontakäsittelyn lisäksi urheilukoirahieroja käyttää tarvittaessa hoitomenetelminä myös trigger-käsittelyä, PROM:a (passive range of motion eli passiivinen liikeratojen palauttaminen) ja erilaisia venytyksiä.

Koira hierojan vastaanotolla

Nettiajanvaraus

Saat varatusta ajasta vahvistusviestin sähköpostiisi.

Sähköposti

Voit varata ajan myös sähköpostitse: info@elainklinikkatimantti.com

Puhelin

050 324 7550 Asiakaspalvelu avoinna: TI 12-17 ja TO 13-18 Muina aikoina hoidamme vastaanottoja.

PALVELUT JA HINNASTO

(hinnasto voimassa 1.2.2023 alkaen)

Oireettoman tai lieväoireisen
koiran hieronta

Valitse oireettoman tai lieväoireisen koiran hoito, jos koirallasi:

 • ei ole havaittu oireita
 • on vain lieviä lihasjännityksiä/- kireyksiä

Tämä käynti voidaan varata oireettomien harraste- ja kotikoirien lihashuoltoon, kun tarkoitus on selvittää onko koiralla lihaskireyksiä ja hoitaa ne tai ennaltaehkäistä niiden syntyminen.​

Hinnasto:

 • Ensikäynti max. 1,5h 79€
 • Jatkokäynti max. 1h 65€

Oireilevan ja/tai varautuneen
koiran hieronta

Valitse oireilevan koiran hoito, jos koirallasi on: ​

 • huonontunut suorituskyky
 • ongelmia liikkumisessa (jäykkyyttä, vinoutta, vaikeuksia käännöksissä tms.)
 • ontumaa (tarvittaessa ensin eläinlääkäritutkimus)
 • nivelrikkoa tai muita kroonisia/pysyviä liikkumiseen vaikuttavia sairauksia/ rakenneongelmia
 • leikkauksen/ trauman jälkeinen kuntoutustarve
 • arkuutta vieraita ihmisiä kohtaan tai varautuneisuutta käsittelytilanteissa

Tämä käynti voidaan varata oireilevien koirien tutkimukseen ja lihashuoltoon, kun tarkoitus on selvittää oireiden taustasyyt ja saada positiivisia hoitotuloksia aikaan nopeasti ja tehokkaasti.

Hinnasto:

 • Ensikäynti max. 2h 95€
 • Jatkokäynti max. 1,5h 79€
 • Monioireisen jatkokäynti max. 2h 92€

VARAUTUNEET JA ARAT KOIRAT

Oireileville koirille tarkoitettu käynti sopii myös varautuneiden ja arkojen koirien hoitoon, koska käynnillä on aikaa rauhalliseen käsittelyyn sekä tarvittaessa taukoihin käsittelyssä. Käsittely voidaan toteuttaa  tavanomaisesta urheilukoirahieronnasta poiketen pääosin rauhoittavin ja venyttävin ottein, jolloin hoidon tavoitteena on jännitystilojen laukaisu lihaksissa, lihaskalvoissa ja hermojärjestelmässä. Hierontaotteiden lisäksi/sijaan hoitomuotona voidaan käyttää myös Tellington TTouch-tekniikkaa.​

Varautuneille ja aroille koirille suosittelemme myös kraniosakraalihoitoa, joka on hierontaa lempeämpi, rentouttava hoitomuoto. Lue lisää täältä.

Ensikäynnillä:

 • käydään läpi koiran esitiedot ja hoitohistoria
 • tehdään perustutkimus, joka sisältää rangan ja nivelten palpaation ja niveltaivutukset, koiran asennon ja liikkumisen arvioinnin sekä tarvittaessa neurologisia toimintatestejä
 • tehdään hoidontarpeen arviointi, laaditaan hoitosuunnitelma ja ohjataan tarpeen mukaan myös eläinlääkärin tai muiden ammattilaisten jatkotutkimuksiin /-hoitoon
 • toteutetaan hierontahoito ja venytykset
 • tehdään kirjalliset jatko- ja kotihoito-ohjeet ja ohjeistetaan nämä omistajalle

Jatkokäynnillä:

 • käydään läpi edellisen käynnin jälkeiset muutokset koiran voinnissa ja
  koiralle tehdään oireiden mukainen tutkimus
 • tehdään hierontahoito venytyksineen
 • päivitetään jatkohoitosuunnitelma ja kotihoito-ohjeet tarpeen mukaan

 

VARAA AIKA

Valitse teille sopiva palvelu ja palveluntarjoaja. Ajan voit varata puhelimitse, sähköpostitse tai netissä.

Täytä ESITIETOLOMAKE

Täytä ESITIETOLOMAKE ajanvarauksen jälkeen, jotta voimme tarjota parasta mahdollista palvelua lemmikillesi.

KOIRAN MANIPULATIIVISEEN HOITOON VALMISTAUTUMINEN

Tästä voit lukea miten koiran kanssa toimitaan ennen ja jälkeen vastaanoton.
Jenni Kaipainen

JENNI KAIPAINEN

Jennin vahvuutena ovat kuntouttavat työotteet ja hän ottaakin mielellään vastaan esimerkiksi leikkauksesta tai traumasta kuntoutuvia koiria. Jenni käyttää muiden lihashuoltomenetelmien tueksi myös tulehdusta ja kipua paikallisesti lievittävää laseria, sekä vastaa jumppatreenien toteutuksesta.

Sanna Jönkkäri

SANNA JÖNKKÄRI

Sannan vahvuuksiin kuuluvat koiran terveydentilan ja hoidon tarpeen arviointi, etenkin jos omistaja ei ole aivan varma minkälaisesta hoidosta koira hyöytyy parhaiten. Sanna auttaa myös suunnittelemaan ravisemushoidon ja ravintolisien käytön hierontahoidon tukena.

Huom! Sanna Jönkkäri ei ota toistaiseksi uusia asiakkaita. Vanhojen asiakkaiden palvelu jatkuu aiempaan tapaan, ajanvaraus s-postitse ja puhelimitse.
Sanna keskittyy nyt uusien toimintamallien kehittämiseen ja verkkokauppaprojektiin, minkä myötä pystymme tulevaisuudessa palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Ajanvaraus uusille asiakkaille aukeaa jälleen talvikaudella 2024-2025.

 


Peruuttamattomat ajat veloitetaan täysimääräisenä.

 • Jos perut varauksen viimeistään 24h ennen varaamaasi aikaa, voit tehdä sen sähköpostitse, soittamalla tai Avoinna24-palvelussa ja palvelua ei veloiteta.
 • Jos perut varauksen myöhemmin kuin 24h ennen varaamaasi aikaa, voit tehdä sen ainoastaan sähköpostitse tai puhelimitse ja Sinun tulee maksaa 50 % palvelun hinnasta.
 • Mikäli et peru varausta lainkaan, Sinun tulee maksaa koko palvelun hinta.

Hinnat sisältävät alv. Hinnat ovat toistaiseksi voimassa ja pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.