TRIMMAUS JA TURKINHOITO

Hyvinvoivalla koiralla on hoidettu, puhdas, takuton ja kaunis turkki. Siksi turkinhoito toimii osana kokonaisvaltaista terveydenhoitoa.

Teemme saksityöt, koneajelut, siistimiset, nyppimiset, pesut ja pohjavillanpoistot.
Emme tarjoa rotukohtaisia näyttelytrimmauksia, mutta kotitrimmit teemme mielellämme kaikenlaisille koirille.

 • Lemmikkisi on yksilö ja työskentelemme sitä kunnioittaen. Pyrimme tekemään turkinhoidosta mieluisan kokemuksen koirallesi.
 • Varaamme jokaiseen turkinhoitoon reilusti aikaa, sillä meillä trimmejä ei tehdä liukuhihnatyönä.
 • Kiinnitämme huomiota myös koiran yleisterveyteen. Tarkistamme rutiinisti lemmikkisi korvat, hampaat, ihon ja tassut.
 • Halutessasi turkinhoidon hintaan kuuluu myös kynsienleikkaus, tassunpohjakarvojen siistiminen, korvakarvojen nyppiminen ja anaalirauhasten tyhjennys.
 • Käytössämme on tehokkaat mutta hellävaraiset shampoot ja hoitoaineet, sekä ammattikäyttöön tarkoitettu fööni.
 • Saat tarvittaessa myös ohjeita kotona tapahtuvaan turkinhoitoon sekä vinkkejä turkin ja ihon terveyden ylläpitämiseksi.
Kuva trimmausta vailla olevista koirista

Nettiajanvaraus

Saat varatusta ajasta vahvistusviestin sähköpostiisi. Trimmausaika kannattaa varata ajoissa! Meillä on useimmiten 2-4 viikon jono trimmauksiin, sesonkiaikoina jopa 1-2kk.

Sähköposti

Mikäli et löydä nettiajanvarauksesta sopivaa aikaa, voit tiedustella muita aikoja sähköpostitse info@elainklinikkatimantti.com

Puhelin

Ajanvaraus onnistuu myös puhelimitse! Tavoitat meidät numerosta 050 324 7550 soittoaikoina ti 12-17 ja to 13-18. Muina aikoina hoidamme vastaanottotöitä.
Jenni Kaipainen

JENNI KAIPAINEN

Jenni on ammattitutkinnon suorittanut trimmaaja, ja Jenni tekeekin vahvalla ammattitaidolla kaikenlaiset kotikoirien rodunomaiset trimmaukset. Jenniltä hoituu konetyöt sekä muotoonleikkaukset saksitöinä, minkä lisäksi hän hoitaa myös nypittäviä turkkeja.

VILMA KIISKI

Vilma on ammattitutkinnon suorittanut trimmaaja. Vilma hoitaa mielellään kaikenlaisten ja -kokoisten kotikoirien turkinhoidot sekä rodunomaiset trimmaukset. Vilme tekee erityisen mielellään myös muotoonleikkauksia saksitöinä. Vilmalta hoituu myös kaikenlaiset konetyöt sekä nypittävien turkkien trimmaukset. Vilma hoitaa mielellään myös pohjavillarotujen pesut ja siistimiset. Oman kääpiösnautserin myötä Vilma on erityisen innostunut kääpiösnautsereiden trimmauksista!

Trimmiasiakkaidemme kuvia ja palautteita löydät Facebook-sivuiltamme.

Jennin taidonnäytteitä näet myös Jennin oman yrityksen Koirapalvelu Origon Facebook -sivulta.

PALVELUT JA HINNASTO

PALVELUN VALINTA

TRIMMAUS JA PESU
Sisältää pesun ja kuivauksen sekä rodunomaisen tai omistajan toiveiden mukaisen trimmauksen koneella ja saksilla. 
Tämä palvelu varataan kaikille koirille, joiden trimmauksessa tehdään myös saksitöitä, esim. pään muotoonleikkausta. Esimerkkirotuja: villakoira, bichon frise, bichon bolognese, havannankoira, maltankoira, coton de tulear, vesikoirat, noutajat, spanielit, pomeranian, yorkshirenterrieri, muut terrierit joille tehdään kone-/saksityönä muotoonleikkausta, snautserit (jos tehdään runko koneajeluna).
Erittäin runsas-/paksuturkkisten koirien trimmaukseen varataan enemmän aikaa. Jos olet epävarma sopivasta trimmausajasta, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.
Pesemme yleensä kaikki koirat trimmauksen yhteydessä. Tämä johtuu siitä, että pesussa käytettämiemme hoitavien turkinhoitotuotteiden myötä turkki puhdistuu tehokkaasti, mutta myös muuttuu helpommin työstettäväksi. Lisäksi pesun jälkeen tehtävä kuivaus ammattikäyttöön tarkoitetulla tehokkaalla föönillä avaa mahdollisia takkuja ja suoristaa karvaa, minkä jälkeen sekä koneajelu, että saksityö sujuu helpommin. Näin ollen pesu ja kuivaus juuri ennen trimmausta on useimmissa trimmeissä perusedellytys onnistuneelle ja kauniille lopputulokselle. Puhdas turkki myös säästää arvokkaita työvälineitämme.

Pennun harjoituskäynti on tarkoitettu alle 6kk ikäisille pennuille ensimmäiseksi tutustumiskäynniksi trimmaajan luo. Harjoituskäynnillä käytetään aikaa trimmauskoneeseen ja muihin trimmausvälineisiin tutustumiseen sekä tehdään omistajan toiveiden mukaan pieniä toimenpiteitä, kuten tassukarvojen leikkaus, kynsien leikkaus ja naamakarvojen siistiminen. Pennun turkin tulee olla puhdas ja takuton. Harjoituskäynti voidaan toteuttaa myös sisältäen pesun ja föönauksen, jolloin turkki saa olla likainenkin. Tällöin aloitetaan pesusta ja kuivauksesta, minkä jälkeen tehdään em. pieniä trimmaustöitä. Pennun ensikäynnillä käytetään usein avustajaa, joka osaa palkata pentua oikea-aikaisesti ja tarvittaessa toimia apukäsinä toimenpiteissä.
Käynnillä annetaan runsaasti herkkuja, ja meiltä löytyykin monipuolinen, maistuva herkkuvarasto. Myös omia herkkuja ja lelun voi ottaa mukaan. Käynnin tarkoitus on opettaa pennulle, että trimmajan luona on hauskaa ja turvallista!

KONEAJELU LYHYEKSI PESULLA/ILMAN PESUA (ei muotoonleikkausta)
Sisältää turkin koneajelun kauttaaltaan lyhyeksi (myös päästä ja hännästä) 1-10mm eli max. 1cm mittaan. Tämä palvelu ei sisällä mitään turkin muotoonleikkausta, paitsi korkeintaan pieniä saksitöitä päässä ja tassuissa.

Tämä palvelu sopii mille tahansa rodulle, jolle tehdään koneajelu kauttaaltaan lyhyeksi. Yleisimpiä rotuja ovat karkeakarvaiset rodut, jotka on päädytty koneajelemaan ja joille jätetään korkeintaan vähän koristekarvoja kuonoon, korviin tai häntään, esim. borderterrieri, parsonrusselinterrieri, kettuterrieri, jackrusselinterrieri, mäyräkoirat. Lisäksi myös monet spanielit ajetaan muutaman kerran vuodessa kauttaaltaan lyhyeksi.
Mikäli omistaja toivoo turkin lyhennystä kauttaaltaan maksimissaan 1cm mittaan, voidaan trimmaus toteuttaa myös ilman meillä toteutettavaa pesua, mikäli koira tuodaan trimmaukseen puhtaana ja täysin takuttomana. Yleensä syynä on koiran pelko pesua/föönausta kohtaan, tai vanhuudesta/sairaudesta johtuva huono kunto, mistä syystä koira ei jaksa pitkää käsittelyaikaa. Tästä sovitaan kuitenkin aina etukäteen, jotta koiran yksilölliset tarpeet voidaan huomioida jo ajanvarauksessa.

PESUT
Pesu ja kuivaus sisältää koiran pesun turkkia ja ihoa hoitavilla laadukkailla turkinhoitotuotteilla sekä kuivauksen ammattikäyttöön tarkoitetulla tehokkaalla föönillä.
Tarjoamme myös hoitavia pesuja huonokuntoisille turkeille ja iholtaan kuiville tai kutiaville koirille. Tällöin pesussa käytetään normaalista poiketen yksilöllisen tarpeen mukaan esim. erikoisshampoota, ihoa kosteuttavaa öljyhoitoa tai ihoa hoitavia eteerisiä öljyjä. Hoitavasta pesusta veloitetaan lisähinta 15€.
Pohjavillaroduilta lähtee irtoava pohjavilla föönauksen yhteydessä. Pitkäkarvaisten koirien turkki karstataan/kammataan föönauksen aikana ja sen päätteeksi.

HUOMIOI TAKKUISEN TURKIN HOIDOSSA
Takkujen selvittäminen ei kuulu tavanomaiseen trimmaukseen, mutta teemme myös takkujen selvitystä, mikäli se on mahdollista koiran hyvinvointi huomioiden. Jos koirasi turkki on päässyt takkuuntumaan, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, niin katsotaan miten turkki saadaan parhaimmin kuntoon ja millainen ajanvaraus turkinhoitoon tehdään.

HUOMIOI AVUSTAJAN TARVE
Mikäli koirasi on tottumaton turkinhoitoon tai tiedät, että se ei pidä käsittelystä, varaa aika puhelimitse tai sähköpostitse, jotta voimme tarvittaessa varata avustajan käyttöön turkinhoitoon. Vaikeissa tapauksissa toimenpiteet voidaan hoitaa myös narkoosissa eläinlääkärimme vastaanotolla. Ajanvaraus onnistuu parhaimmin sähköpostitse tai puhelimitse.

HINNASTO

Palvelun hinta määräytyy tapauskohtaisesti, hinnaston hinnat ovat suuntaa antavia.
Hinnat sisältävät yksilöllisen tarpeen mukaan turkinhoidon lisäksi kynsien leikkauksen, tassunpohjien siistimisen, korvakarvojen nyppimisen ja anaalirauhasten tyhjennyksen.
Hinnat ovat voimassa 1.2.2023 alkaen toistaiseksi. Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

TRIMMAUS JA PESU

Sisältää TAKUTTOMAN koiran pesun ja kuivauksen sekä trimmauksen koneella ja saksilla.
Tämä palvelu varataan kaikille koirille, joiden trimmauksessa tehdään myös saksitöitä, esim. pään muotoonleikkausta. Esimerkkirotuja: villakoira, bichon frise, bichon bolognese, havannankoira, maltankoira, coton de tulear, vesikoirat, noutajat, spanielit, pomeranian, yorkshirenterrieri, muut terrierit joille tehdään kone-/saksityönä muotoonleikkausta, snautserit (jos tehdään runko koneajeluna).
Erittäin runsas-/paksuturkkisten koirien trimmaukseen varataan enemmän aikaa. Jos olet epävarma sopivasta trimmausajasta, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.
Pienet koirat
< 10kg | max. 2,5h
99€
Keskikok. koirat
10-25kg | max. 3h
118€
Suuret koirat
25-45kg | max. 3,5h
135€
Jättikok. koirat
> 45kg | max. 4h
152€
Pennun harjoituskäynti (alle 6kk ikäiselle pennulle)
- trimmausharjoitus (turkki tuodessa puhdas ja takuton) 45min
- pesu+kuivaus ja trimmausharjoitus 1,5h

55€
85€

KONEAJELU LYHYEKSI (ei muotoonleikkausta)

Sisältää TAKUTTOMAN turkin koneajelun kokonaan lyhyeksi (1-10mm).
Sisältää turkin koneajelun kauttaaltaan lyhyeksi (myös päästä ja hännästä) 1-10mm eli max. 1cm mittaan. Tämä palvelu ei sisällä mitään turkin muotoonleikkausta, paitsi korkeintaan pieniä saksitöitä päässä ja tassuissa.
Tämä palvelu sopii mille tahansa rodulle, jolle tehdään koneajelu kauttaaltaan lyhyeksi. Yleisimpiä rotuja ovat karkeakarvaiset rodut, jotka on päädytty koneajelemaan ja joille jätetään korkeintaan vähän koristekarvoja, esim. borderterrieri, parsonrusselinterrieri, kettuterrieri, jackrusselinterrieri, mäyräkoirat. Lisäksi myös monet spanielit ajetaan muutaman kerran vuodessa kauttaaltaan lyhyeksi.
Pienet koirat < 10kg
max. 1,5h
pesulla max. 2h

85€
92€
Keskikok. koirat 10-25kg
max. 2h
pesulla max. 2,5h

92€
99€
Suuret koirat 25-45kg
max. 2,5h
pesulla max. 3h

99€
118€
Jättikok. koirat > 45kg
max. 3h
pesulla max. 3,5h

118€
135€

PESU lyhytkarvaiset rodut

Sisältää lyhytkarvaisen koiran (esim. pinseri, staffi, suomenajokoira) pesun ja kuivauksen.
Pienet koirat
< 10kg | max. 45min
55€
Keskikok. koirat
10-25kg | max. 1h
68€
Suuret koirat
25-45kg | max. 1,5h
85€
Jättikok. koirat
> 45kg | max. 2h
92€

PESU paksu-/pitkäkarvaiset rodut

Sisältää TAKUTTOMAN paksu-/pitkäturkkisen koiran (esim. pomeranian, suomen lapinkoira, spanielit) pesun ja kuivauksen sekä pohjavillaroduilta pohjavillanpoiston.
Pienet koirat
< 10kg | max. 1,5h
85€
Keskikok. koirat
10-25kg | max. 2h
92€
Suuret koirat
25-45kg | max. 2,5h
99€
Jättikok. koirat
> 45kg | max. 3h
118€

NYPPIMINEN

Tarjoamme useimmille nypittäville roduille rodunomaiset kotitrimmaukset.
Emme hoida suuritöisiä rotuja, kuten westiet, walesinterrierit, kettuterrierit, airedalenterrierit, irlanninterrierit, suursnautserit.

Mikäli edellisestä nyppimisestä on kulunut yli 5kk, varaa aika puhelimitse tai sähköpostilla.

Alle 2kk edellisestä käynnistä
0-45kg / max. 1h
70€
2-5 kk edellisestä käynnistä
- Pienet koirat
<10 kg | max. 2h
95€
- Keskikok. koirat
10-25kg | max. 2,5h
105€
- Suuret koirat
25-45 kg | max. 3h
125€
Yli 5 kk edellisestä käynnistä
Varaa aika puhelimitse tai sähköpostilla!
- Pienet koirat
<10 kg | max. 2,5h
105€
- Keskikok. koirat
10-25kg | max. 3h
125€
- Suuret koirat
25-45 kg | max. 3,5h

145€

LISÄHINNAT

Veloitamme turkinhoitopalveluista käytetyn ajan ja työmäärän mukaan.

Huomaathan että takkujen selvitys ei kuulu trimmaajan perustyöhön, vaan siitä veloitetaan erikseen.

Voit itse vaikuttaa palvelun hintaan ja lopputulokseen säännöllisellä turkinhoidolla. Tarkoilla esitiedoilla voimme varata riittävästi aikaa lemmikkisi hoitoon ja arvioida lopullisen hinnan tarkemmin.
Avustajalisä30€/h
Turkinhoitotyö yli 4h työstä 38€/h
Takkujen selvittäminen+5€/15min
Terän/saksien teroituslisä
Sopimuksen vastaisesti likaisena tai hiekkaisena trimmaukseen tuomisesta
10€ / terä
Hoitavan pesun lisä15€

HOITOTOIMENPITEET ERILLISENÄ VARAUKSENA

TOIMENPIDEHINTA (EUR)
Kynsien leikkaus18€
Kynsien + pitkäkarv. tassukarvojen leikkaus25€
Kynsien + runsas-/paksukarv. tassukarvojen leikkaus (esim. spanielit)35€
Korvien puhdistus ja/tai nyppiminen25€
Anaalirauhasten tyhjennys20€
Avustajalisä
(mikäli lemmikkisi käsittelyssä tarvitaan apukäsiä)
+30€/h

Mistä trimmauksen hinta koostuu?

 • Ammattitaidolla suoritetusta työstä
 • Työhön kuluneesta ajasta
 • Käytetyistä turkinhoitoaineista
 • Föönin ja trimmauskoneiden kuluttamasta sähköstä
 • Koneiden, terien, saksien ja muiden välineiden hankinta- ja huoltokustannuksista
 • Yleisistä kuluista (tilavuokra, vakuutukset yms.)
 • Arvonlisäverosta (hinnasta 24% maksetaan verottajalle)
 • Tuloverosta ja eläkemaksuista

VARAA AIKA

Valitse teille sopiva palvelu ja trimmaaja. Ajan voi varata netissä, puhelimitse tai sähköpostitse

Täytä ESITIETOLOMAKE

Täytä ESITIETOLOMAKE ajanvarauksen jälkeen, jotta voimme tarjota parasta mahdollista palvelua lemmikillesi.

OHJEET TRIMMAUKSEEN SAAPUVALLE

Tästä voit lukea ohjeet trimmaukseen saapuvalle.
Kuvituskuva koiran turkinhoidosta

 


Peruuttamattomat ajat veloitetaan täysimääräisenä.

 • Jos perut varauksen viimeistään 24h ennen varaamaasi aikaa, voit tehdä sen sähköpostitse, soittamalla tai Avoinna24-palvelussa ja palvelua ei veloiteta.
 • Jos perut varauksen myöhemmin kuin 24h ennen varaamaasi aikaa, voit tehdä sen ainoastaan sähköpostitse tai puhelimitse ja Sinun tulee maksaa 50 % palvelun hinnasta.
 • Mikäli et peru varausta lainkaan, Sinun tulee maksaa koko palvelun hinta.

Hinnat sisältävät alv. Hinnat ovat toistaiseksi voimassa ja pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.