HAJUTYÖSKENTELY

Hajutyöskentely on koiralle loistava tapa toteuttaa synnynnäistä tarvettaan viettiensä käyttöön, mikä vähentää koiran turhautumisesta kumpuavia ei-toivottuja käytösmalleja.

Vaikka hajutyöskentely ei ole koiralle fyysisesti raskas suoritus, se kuitenkin vaatii koiralta aivotyötä ja on erinomainen tapa kuluttaa ylimääräistä energiaa rauhallisesti sisätiloissa. Hatyöskentely ei vaadi myöskään omistajalta suuria urheilusuorituksia, mutta on omiaan vahvistamaan koirakon suhdetta ja yhteistyötaitoja.

Hajutyöskentelyä voi treenata meillä Timantissa monipuolisesti eläinkouluttaja Krista Heinosen opastuksessa.
Nose Work: hauska hajuetsintäharrastus, jota voi harrastaa sekä kotona että kilpakentillä.
Hajuerottelu: koira oppii tunnistamaan tietyn hajun muiden joukosta. Taidosta voi olla hyötyä esimerkiksi syksyn sienimetsällä!

Järjestämme yksittäisiä treenikertoja ja pidempiä kursseja. Ajankohtaiset kurssit ja treenit löydät verkkokaupasta. Kaikki treenit ovat varattavissa myös yksityistreeneinä.

Kuva koiran kuonosta

Verkkokauppa

Verkkokaupasta löydät tulevat kurssit ja treenit sekä voit varata oman paikkasi.

Sähköposti

Kysymykset, ajavaraus yksityiskoulutuksiin ja mahdolliset peruutukset sähköpostitse: krista.elainklinikkatimantti@gmail.com

Nettiajanvaraus

Yksityiskoulutus on varattavissa myös nettiajanvarauksen kautta. 30€/30 min + kilometrikorvaus 0,50€/km

Nose Work on helppo ja hauska hajuetsintäharrastus kaikenlaisille koirille ja omistajille!

Nose Work on alunperin kehitetty työskentelevien hajuetsintäkoirien koulutuksen pohjalta rescue-koirien aktivointiin, ja siitä on tullut suosittu harrastus ympäri maailman. Nose Workissä koira opetetaan tunnistamaan ja etsimään tietty haju, sekä ilmaisemaan löytönsä omistajalle. Koulutus pohjautuu positiiviseen vahvistamiseen ja palkitsemiseen.
Nose Workiin kuuluu laatikkoetsintä, sisätilaetsintä, ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä.

Nose Workin hyötyjä:

  • Koira kuluttaa paljon energiaa hajutyöskentelyyn

→ Yliaktiivinenkin koira saa purettua energiaansa tehokkaasti ja mielekkäästi

  • Hajuetsintää voi tehdä lähes missä vaan

→ Sadepäivien pelastus!

  • Ei tarvitse aikaisempaa koulutusta tai kokemusta

→ Koiran tai omistajan ei tarvitse olla tottelevaisuuskoulutuksien mestari

  • Koirat työskentelevät yksi kerrallaan

→ Harrastus sopii myös pelokkaille tai herkästi reagoiville koirille

  • Vahvistaa omistajan ja koiran välistä sidettä

→ Omistaja oppii tarkkailemaan, ymmärtämään ja luottamaan koiraansa paremmin

  • Kehittää koiran itseluottamusta ja keskittymiskykyä

→ Onnistumisen kokemukset ovat tärkeitä kaikille koirille, mutta etenkin epävarmoille ja pelokkaille yksilöille Nose Work tarjoaa hyvää harjoitusta!


 "Nose Workiä voi käyttää kotona helppona aktivointikeinona ja haasteita kaipaavat koirakot voivat treenata hajuetsintää tavoittenaan kilpailut ja kokeet!"

-Nose Work Finland ry

Miten pääset mukaan?

Järjestämme Nose Workistä yksittäisiä treenikertoja, joten lajiin on helppo tulla tutustumaan, ja innostuksen löytyessä voit ilmoittautua muihinkin treeneihin oman osaamisenne puitteissa. Treenejä järjestetään vasta-alkajille sekä edistyneemmille nuuskijoille. Treenit sekä ajoittain järjestettävät pidemmät kurssit löydät verkkokaupastamme.

Nose Work treenit ja kurssit pidetään klinikkamme tiloissa tai lähiympäristössä, mutta kokoonnumme aina ensin klinikalla ellei kouluttaja ole ilmoittanut ulkoetsintöjen kohdalla toista sijaintia. Treenit toteutetaan pienryhmissä ja harjoitukset tehdään yksi koira kerrallaan. Laji ei vaadi omistajalta suuria urheilusuorituksia, mutta etenkin ulkoetsinnässä on hyvä huomida säänmukaiset vaatteet.

Nose Work pohjautuu palkitsemiseen, joten mukaan on hyvä varata paljon koirallesi mieluisia herkkuja tai muuta koiraasi eniten motivoivaa (esim. lempilelu).

Peruutusehdot

Rajoitetuista kurssi-/treenipaikoista johtuen ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoitathan hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 2 vuorokautta ennen kurssia/treeniä, mahdollisesta esteestä niin voimme siirtää varauksenne seuraavalle vapaalle kurssipaikalle.
Peruuttamatta jääneitä kursseja/treenejä ei hyvitetä.

Ilmoita mahdollisesta esteestä suoraan eläinkouluttajallemme: krista.elainklinikkatimantti@gmail.com