SUUHYGIENIA

Miten lemmikin hampaita hoidetaan?

Lemmikkien hampaita tulisi pestä ja huoltaa samoin kuin ihmisten hampaita. Pesemättömien hampaiden pinnalle kertyy bakteereista muodostunutta plakkia, joka kovettuessaan muuttuu hammaskiveksi. Plakki ja hammaskivi aiheuttavat hampaiden reikiintymistä ja tulehduksia kudoksissa. Plakkia kertyy terveessä suussa ensin hampaiden näkyville pinnoilleja ienrajoihin, joista se puhdistamattomana leviää ientaskuihin ja hampaan juureen. Näkyvien pintojenkin puhdistus on siksi suun terveyden kannalta tärkeää. Hammaskiven muodostumista on hyvä ehkäistä harjaamalla lemmikin hampaita säännöllisesti.

Hampaiden pinnalle muodostunutta hammaskiveä on kuitenkin mahdotonta poistaa pelkällä hammasharjalla vahingoittamatta hampaan pintaa. Siksi teemme Timantissa ilman rauhoitusta tapahtuvia Emmi-Pet ultraäänihammashoitoja, joka poistaa hammaskiveä tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Emmi-Pet välineet

HUOM: Emmi-Pet ei ole verrattavissa eläinlääkärin tekemään, anestesiassa suoritettavaan hammashoitoon ja hammastarkastukseen. Päällisin puolin terveen näköisessä suussa voi olla piileviä, vakaviakin muutoksia, kuten parodontiittia (hampaan kiinnityskudoksen tulehdus). Lemmikit näyttävät suun kipua huonosti ja sitä on vaikea tulkita. Haitallisimmat, parodontiittiakin aiheuttavat hammaskivikertymät sijaitsevat piilossa ientaskuissa. Ientaskuja ei Emmi-Pet -hoidossa pystytä puhdistamaan, myös hampaiden sisäpintojen kunnollinen puhdistus voi olla haastavaa.

Milloin on tarvetta varata aika eläinlääkärille suun hoitoon?

Mikäli lemmikin suussa on ientulehdusta, joka näkyy yleensä punoituksena ienrajoissa ja verenvuotona ikenistä, heiluvia hampaita tai runsaasti hammaskiveä, tarvitaan eläinlääkärin suorittamaa suun hoitoa, joka toteutetaan anestesiassa. Myös jos hammaskiveä on kertynyt ientaskuihin, vaaditaan eläinlääkärin anestesiassa tekemä hampaiden puhdistus. Ientaskuihin kertynyttä hammaskiveä on kuitenkin vaikea nähdä päällepäin, joten lemmikkisi suu on joka tapauksessa hyvä tarkistaa eläinlääkärillä säännöllisesti. Monet muutkaan suu- ja hammassairaudet eivät näy päällepäin. Eläinlääkärin suorittamassa käsittelyssä myös hampaiden sisäpintojen ja ientaskujen huolellinen puhdistus mahdollistuu ja koko suuontelo pystytään tutkimaan kokonaisvaltaisesti. Hammaskiven kertyminen, parodontiitin kehittyminen ja hampaiden reikiintyminen on myös yksilöllisistä, ja joidenkin lemmikkien hampaita on hoidettava useammin kuin toisten.

Suun terveyttä ylläpitävillä toimenpiteillä eläinlääkärissä tehtävää tarkistusväliä voidaan kuitenkin pidentää. Etenkin vanhojen lemmikkien tai rauhoitukseen huonosti reagoivien lemmikkien kohdalla rauhoituskertojen vähentäminen on tärkeää. Koulutetun hoitajan suorittama säännöllinen Emmi-Pet hoito lääkärikäyntien välissä ehkäisee tehokkaasti uuden hammaskiven muodostumista.

Säännöllinen eläinlääkärintarkastus on suuhygieniasta huolehtimisen lisäksi aina tarpeen kuten ihmisilläkin.

Nettiajanvaraus

Saat varatusta ajasta vahvistusviestin sähköpostiisi.

Sähköposti

Voit varata ajan myös sähköpostitse: info@elainklinikkatimantti.com

Puhelin

050 324 7550 Asiakaspalvelu avoinna: TI 12-17 ja TO 13-19 Muina aikoina hoidamme vastaanottoja.

Mikä on Emmi-Pet?

Emmi-Pet on hammaskiven hellävaraiseen puhdistamiseen kehitetty laite, joka liottaa hammaskiveä ultraäänen ja sen välittäjäaineena toimivan nanokuplahammastahnan avulla. Se ei aiheuta kiillevaurioita ja on turvallinen hoitomuoto kaikenikäisille lemmikeille hammaskiven poistoon ja muodostumisen ehkäisyyn. Laitteen harjaspäät liuottavat näkyvän hammaskiven ja plakin hampaan pinnalta ilman liikettä, tärinää tai melua, jolloin hoito on eläimelle miellyttävää. Runsaiden hammaskivikertymien irroittamiseen käytetään apuna myös hammasinstrumenttia.

Suuhygieniahoidot klinikallamme toteuttaa Mustin Kerhon suuhygieniakoulutuksen käynyt ja Emmi Pet -pätevyystodistuksen saanut Jenni Kaipainen.
Emmi-Pet koulutettu hoitaja:

  • on opiskellut koiran ja kissan suun anatomiaa
  • tunnistaa koiran ja kissan suuontelon sairauksia
  • osaa käyttää Emmi-Pet välineitä teknisesti oikein
  • osaa hoitaa koiran ja kissan hampaita ilman rauhoitusta lemmikkisi ehdoilla
  • hallitsee käsihygienian ja välinehuollon, noudattaa steriilit työskentelytavat ja ottaa tartuntatautien ennaltaehkäisyyn vaikuttavat tekijät huomioon työssään
  • suosittelee sopivaa suun jatkohoitoa ja ohjaa tarvittaessa eläinlääkäriin, suun kunnon niin vaatiessa.

Emmi-Pet
ENSIKÄYNTI

1,5h 75€ (+hammasharja 5€) 

 

Milloin voit varata ajan Emmi-Pet suuhygienia Ensikäynnille?

Emmi-Pet ensikäynti voidaan toteuttaa silloin, kun lemmikin suun terveys on hyvä. Lemmikin ollessa tottunut suun hoitoon, pystytään Emmi-Pet käsittelyssä käymään ultraäänihammasharjalla läpi hampaiden sisä- ja ulkopinnat, ja tarvittaessa lisäksi poistamaan hammasintrumenteilla laajemmat hammaskivikertymät (lähinnä ulkopinnoilta).

Toisinaan Emmi-Pet -käsittelyssä löytyy heiluvia hampaita tai paljastuu hammaskiven alta eläinlääkärin hoitoa vaativia ongelmia. Näistä informoidaan omistajaa aina käynnin yhteydessä. Lisäksi omistaja saa neuvoja suun kotihoitoon.

HUOMIOI VARAUSTA TEHDESSÄSI:

Noin viikon ajan ennen Emmi-Pet käsittelyä lemmikin ikeniin levitetään kotona päivittäin desinfioivaa hammasgeeliä (esim. Dentisept, saatavilla klinikaltamme ja apteekeista). Hammasgeelin käyttöä jatketaan 1-2 viikon ajan käsittelyn jälkeen suuhygienistimme ohjeiden mukaan.

Ensimmäisellä Emmi-Pet -käynnillä eläimelle otetaan käyttöön oma ultraäänilaitteeseen kiinnitettävä hammasharja, jota voidaan käyttää myös tulevilla käynneillä. Hammasharjan hinta on 5€ ja se lisätään käyntimaksuun.

Emmi-Pet
YLLÄPITOKÄYNTI

30min    35€

1-2 kuukauden välein. Emmi-pet -sarjakortilla Joka 5. kerta -50%

Milloin voit varata ajan Emmi-Pet suuhygienia ylläpitokäyntiin?

Lemmikkisi hampaat on hoidettu viimeisen 2kk sisällä eläinlääkärissä tai Emmi-Pet ensikäynnillä, eikä suussa ole havaittu vakavampia terveydellisiä ongelmia, jotka vaativat vielä eläinlääkärin hoitoa

Ylläpitokäyntien tarkoitus on ylläpitää suun terveyttä ja ennaltaehkäistä hammaskiven muodostumista. Säännöllisesti toteutetut ylläpitokäynnit ovat hyvä vaihtoehto, jos hampaiden hoito kotioloissa ei syystä tai toisesta onnistu.Käynnillä käsitellään eläimen hampaat ultraäänihammasharjalla ja tarvittaessa alkavia hammaskivikertymiä poistetaan hampaiden ulkopinnoilta lisäksi hammasinstrumenteilla. 

Säännöllinen ylläpitohoito vähentää eläinlääkärin suorittamien hammashoitojen tarvetta, ylläpitää lemmikin suun terveyttä ja pitkällä aikavälillä voi merkittävästi pienentää kuluja.

​HUOM!

Noin viikon ajan ennen Emmi-Pet ylläpitokäsittelyä lemmikin ikeniin levitetään kotona päivittäin desinfioivaa hammasgeeliä (esim. Dentisept, saatavilla klinikaltamme ja apteekeista). Jos lemmikilläsi on Emmi-Pet hammasharja, sitä voidaan käyttää ylläpitokäynneillä. Tarvittaessa saat käynnin yhteydessä uuden ultraäänilaitteeseen kiinnitettävähammasharjan 5€ hintaan.

VARAA AIKA

Valitse teille sopiva palvelu. Ajan voi varata netissä, puhelimitse tai sähköpostitse tai klinikalla käymällä myymälän aukioloaikoina.

Täytä ESITIETOLOMAKE

Täytä ESITIETOLOMAKE ennen käyntiänne, jotta voimme tarjota parasta mahdollista palvelua lemmikillesi.

Hammashoitoon valmistautuminen.

Noin viikon ajan ennen hoitoa lemmikin ikeniin levitetään kotona päivittäin desinfioivaa hammasgeeliä (esim. Dentisept, saatavilla klinikaltamme ja apteekeista). Hammasgeelin käyttöä jatketaan 1-2 viikon ajan käsittelyn jälkeen suuhygienistimme ohjeiden mukaan.

 


Peruuttamattomat ajat veloitetaan täysimääräisenä.

  • Jos perut varauksen viimeistään 24h ennen varaamaasi aikaa, voit tehdä sen sähköpostitse, soittamalla tai Avoinna24-palvelussa ja palvelua ei veloiteta.
  • Jos perut varauksen myöhemmin kuin 24h ennen varaamaasi aikaa, voit tehdä sen ainoastaan sähköpostitse tai puhelimitse ja Sinun tulee maksaa 50 % palvelun hinnasta.
  • Mikäli et peru varausta lainkaan, Sinun tulee maksaa koko palvelun hinta.

Hinnat sisältävät alv. Hinnat ovat toistaiseksi voimassa ja pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.